Har Du Sötsug - Det Kan Bero På Detta.

Royalty free craving photos | Pikist
Ett begär är en intensiv lust eller önskan att äta en specifik typ av mat.

En av de vanligaste begären är för sockerhaltiga livsmedel. En del människor har ibland sockertrang och kan skämma bort dem utan återverkningar.

Andra har längtan ofta. Att ge upp till begäret upprepade gånger kan undergräva träningsresultaten. Det kan också leda till hälsoproblem: viktökning, diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol, humörsvängningar och mer.

Låt oss börja med två förklaringar till begär som vi vanligtvis hör. Jag håller helt enkelt inte med om att de är de verkliga orsakerna till begär.

Låg glukos
Dietister säger ofta sockertrång orsakas av låg blodglukos. Det inträffar om någon inte har ätit på länge eller hoppar över frukost för en tidig träning.

Det är sant. Men det är inte hela historien.

Sockertrang uppstår när glukos sjunker för snabbt snarare än för lågt. Det kan hända om vi äter snabba kolhydrater - socker, vitt mjöl, snabb potatismos osv. Eftersom de utlöser massor av insulin är de snabba "glukosdroppar."

Biologiskt behov

Vissa källor säger att begär uttrycker ett biologiskt behov och bör besvaras med den begärda maten. Saltkrav är det exempel de använder för att stödja denna synvinkel.

Många längtar efter salt mat efter hårt träningspass, till exempel, och salttrang kan tyda på ett biologiskt behov av salt.

Men det gäller inte sockertrang. Vi behöver lite salt i våra dieter, men vi behöver inte socker.

Dessutom är socker ett beroendeframkallande läkemedel. En narkotikamissbrukare suger efter sin drog, men läkemedlet är inte ett biologiskt behov. Begäret indikerar tillbakadragande (mer om det nedan).

Här är de begärande förklaringarna som jag skulle lämna som de riktiga.

För lite fett

Sockertrang beror på en diet som är för låg i fett. Forskning dokumenterar en socker / fett gungbräda - en ökar i kosten när den andra minskar. Hormoner och hjärnkemikalier är involverade - nämligen CCK (kolecystokinin) och beta-endorfin (endorfiner).

Att äta hälsosamma fetter kan hjälpa till att stoppa sockertrangen.

Uttag

Återtagande kan inträffa när någon slutar droger, slutar dricka eller slutar äta socker.

Alkohol, till exempel, stimulerar 3 hjärnkemikalier som också stimuleras av socker. Människor i återhämtning begär ofta socker och äter ofta, eventuellt i stora mängder. Sockerrik baksidan av rummet på AA-möten illustrerar detta perfekt.

Problemet är att socker kan få ett återfall.
Triggers

En typ av utlösare är extern - att se eller lukta tilltalande livsmedel.

Intern triggning kallas priming: att äta en liten mängd av en triggermat gör att vi vill ha mer. Det är resultatet av en specifik hjärnreceptor för den kemiska dopamin. Vissa människor är mer mottagliga för grundning än andra.

Kronisk stress

Kortvarig stress tenderar att minska aptiten. Kronisk stress stimulerar aptiten, förändrar hjärnkemi och resulterar i humörförändringar och sug efter sug.

Dåligt humör

Alla dåliga humör kan utlösa en sockertrang. Socker förändrar hjärnkemi och ändrar humöret tillfälligt. Men det kan förvärra saker på lång sikt.

Serotonin störningar

Låg serotonin i hjärnan kan vara förknippad med depression, säsongseffektiv störning eller PMS. Kronisk alkoholanvändning och menopaus båda lägre serotonin. Låg serotonin kan få sockertrang.

Serotonin är tillverkad av tryptofan, en aminosyra, en av "byggstenarna" av protein. Att äta för lite protein kan minska serotonin och leda till sug.

Insulinresistens (pre-diabetes) kan minska serotoninproduktionen - det förhindrar tryptofan från att nå hjärnan. Insulinresistens kan orsakas av genetik, fetma, kronisk stress eller en diet som är för hög i fett, skräp kolhydrater eller fruktos.

Lyckligtvis är insulinresistens reversibelt genom diet.

Andra orsaker till begär


Äta sockerburk - och kommer - främsta begär. Begäret kan också bero på en lågproteindiet eller B-vitaminbrist.

Så vad kan du göra?

Det snabbaste sättet att eliminera alla begär är att ta en tesked TwinLab Super-B Complex. B-vitaminer är medfaktorer i bildandet av viktiga hjärnkemikalier som stoppar sugen.

[Kontakta din läkare. Vissa medicinska tillstånd är kontraindikationer för denna strategi. Se också till att överdriva det - höga doser kan orsaka biverkningar.]

Skicka en kommentar

0 Kommentarer