Tänk fettförlust, inte viktminskning

Viktminskning Gratis Stock Bild - Public Domain Pictures
Viktminskning är ett av de hetaste ämnena någonsin. Alla verkar försöka gå ner i vikt nuförtiden. De flesta dietprogram handlar om viktminskning och kroppsvikt används ofta som en indikator på fitnessframsteg. Men detta är ett felaktigt tillvägagångssätt.

Ditt ultimata mål ska alltid vara att förlora fett och att minska överskottet kroppsfett är det du borde vara bekymrad över. Viktminskning och fettförlust är INTE samma sak! 
Många förvirrar de två termerna och tror ofta att de betyder detsamma, när viktminskning och fettförlust faktiskt skiljer sig mycket från varandra. Den här artikeln hjälper dig att förstå hur viktminskning är annorlunda än fettförlust och hur fettförlust är mycket bättre än viktminskning på nästan alla sätt.

Vad är viktminskning?


(Viktminskning = muskelförlust + fettförlust + vattenförlust)

Viktminskning försöker sänka din totala kroppsvikt. Det hänvisar helt enkelt till ett lägre antal på en skala.

Din kroppsvikt består av alla kroppsdelar som muskler, fett, ben, vatten, organ, vävnader, blod, vatten etc. När du går ner i vikt tappar du lite ... fett, muskler och vatten .

Du tappar fett men väldigt lite och tillsammans med fettet tappar du muskler och lite vatten. Ju högre du minskar ditt kaloriintag, desto snabbare tappar du vikt och desto mer muskelmassa förlorar du.

Känner du till dina muskler? Förlust av muskler påverkar din hälsa och ditt allmänna utseende.

När du går ner i vikt för snabbt kan kroppen inte behålla sin muskel. Eftersom muskler kräver fler kalorier för att upprätthålla sig själv börjar kroppen metabolisera den så att den kan reservera de inkommande kalorierna för att överleva. 
Det skyddar fettlagren som en försvarsmekanism för att säkerställa din överlevnad vid framtida hungersnöd och istället använder mager vävnad eller muskel för att förse den med kalorier som den behöver för att hålla sina vitala organ som hjärnan, hjärtat, njurarna och levern fungerar. Om du når en punkt där du har mycket lite fett eller muskler, kommer kroppen att metabolisera dina organ för att hålla din hjärna fungerar vilket leder till hjärtattack, stroke och lever- och njursvikt.

När kroppen tappar mer muskelmassa minskar kroppens totala metabolism. Metabolismhastigheten är den hastighet som kroppen förbränner kalorier och bestäms delvis av den muskelmängd du har.

Så ju mer muskler du har, desto högre är din metabolism; ju mindre muskler du har, desto lägre är din metabolism och färre kalorier du bränner. Detta förklarar varför det är viktigt att skydda din metabolism och inte ha muskelförlust.

Förlust av muskler leder också till tonförlust under huden och lämnar dig mjuk och oformad utan form eller kontur. Om du går ner i vikt för snabbt, har din hud inte heller tid att justera. Muskler är också det som ger dig styrka och förlust av det betyder en svag kropp.

Med viktminskning krymper du i storlek och blir en mindre version av dig själv med en bräcklig ram med slapp hud.

Viktminskning fungerar på kort sikt för att göra dig mindre men är tillfällig, nästan alla återgår och återvinner vikten. Detta tvingar dig att hitta en annan diet. Och sedan en och en till - för så småningom kommer de alla att misslyckas.

Vad är fettförlust?

(Fettförlust = Förlust av lagrat kroppsfett)

Fettförlust försöker sänka ditt totala kroppsfett - dvs. procentandelen av din totala kroppsvikt som består av fett.

Det rätta tillvägagångssättet för fettförlust är att träna smart och äta intelligent på ett sätt som upprätthåller muskler och fokuserar uteslutande på fettförlust.

Musklerna du har är inte där för alltid. Om du inte matar det och inte använder det - förlorar du det. En riktig plan med rätt kombination av motstånd och konditionsträning med adekvat progression och en rätt näringsplan för att stödja den kan hjälpa dig att uppnå detta. 
Motion ökar bara förbränningsprocessen men smälter inte bara fettet på egen hand - om du inte skapar ett underskott och matar kroppen för mycket - kommer det inte att röra de lagrade bränslereserverna. Om du drar ned kalorierna drastiskt och inte matar musklerna ordentligt eller inte tränar och använder din muskel, kommer du att förlora den. Fettförlust handlar om att hitta den rätta balansen.

Med fettförlust upprätthåller du musklerna och håller ämnesomsättningen hög. Du utvecklar också starkare bindväv, stramare hud och starkare ben och leder. Med fettförlust förvandlar du din kropp.

Fettförlust är en livsstilsmetod där du ger din kropp vad den behöver utan att beröva och chocka den med hot om svält. Du får se långsamma men permanenta framsteg.

Det kanske låter konstigt, men det är möjligt att bli tunnare utan att faktiskt se en förändring i din vikt. Detta händer när du tappar kroppsfett medan du får muskler. Din vikt förblir densamma, även om du tappar tum.

Låt oss se hur detta händer.
Fettvävnaden är mycket lös och inte tät. Det upptar mycket utrymme i kroppen. Medan musklerna är tätare och tar mindre plats. När du tappar fett frigörs detta utrymme och du kan märka centimeter förlust. Om du följer en konsekvent styrketräningsprog
ram då vinst i mager muskelvävnad kommer att balansera ut denna förlust av fett och vikt förblir densamma. Eftersom musklerna tar mindre utrymme än fett, förlorar du tummen och börjar se mer tonad, mager och välformad ut.

konsekvent styrketräningsprogram sedan kommer vinst i mager muskelvävnad att balansera denna förlust av fett och vikten förblir densamma. Eftersom musklerna tar mindre utrymme än fett, förlorar du tummen och börjar se mer tonad, mager och välformad ut.

Myt: "Att komma i form" betyder "att gå ner i vikt."


Sanningen: Att komma i form betyder att du sänker din kroppsfettprocent!


Skicka en kommentar

0 Kommentarer